Извинявам се на учениците и учителите, както и на родителите за

...
Извинявам се на учениците и учителите, както и на родителите за
Коментари Харесай

След техническия провал на теста за 9 клас: Просветният министър се извини на учениците

„ Извинявам се на учениците и учителите, както и на родителите за техническите проблеми, само че без такава крачка напред, без потребление на оценяването в електронна среда, ние няма по какъв начин да вървим напред. “

Това съобщи министърът на науката и образованието проф. Галин Цоков след неуспеха на втория тест за деветокласниците.



„ Това беше значимо, защото МОН би трябвало да има избран материал от данни, които да се проучват, с цел да се види какво е умеенето на децата, а втората значима цел е за това, че напролет на идната година следва идващото проучване „ Пиза “. Това, което заложихме като цели в оценката на уменията на учениците, е обвързвано с смяната на самите задания. Те бяха с практическа устременост, огромна част от тях са по модели на задания „ Пиза “, тъй че да бъдат хем забавни, хем да не се тормозят “, уточни още министър Цоков.

По-рано през днешния ден министърът на образованието откри конгрес на тематика „ Секторен метод в професионалното обучение и образование: същина на промените за развиване на уменията “ в Габрово.

Той изясни, че категорията труд на учителите не се дефинира от Министерството на образованието и науката.

„ Дали учителите да бъдат втора категория на труд, не е проблем, който може да се реши от Министерството на образованието и науката, с този проблем се занимава Министерството на труда и обществената политика. Така, че синдикалните претенции, които се насочат, би трябвало да се насочат към съответните държавни институции, които могат да решат този проблем “, съобщи проф. Галин Цоков.

Проф. Цоков добави, че като шеф на учителите и като човек, който квалифицира учителите счита, че нямат значение годините на учителите, а има значение вдъхновението, активността им, опитът, уменията и знанието. Според него учителите могат да работят до тогава, докогато  се усещат полезни за децата и учениците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР